Bugs :  K-Meleon Forum
You can talk about issues with k-meleon here.  
Can't log into CompuServe with KM 1.5.2
Posted by: ndebord
Date: March 08, 2009 12:28AM

Anyboy able to duplicate this problem I'm having. Try to login to CompuServe and although I type in user name and password, the screen message I get just say "ready" and doesn't connect.

https://login.compuserve.com/login/loginSNS.asp


Any help much appreciated.

KM 1.5.2

N

Options: ReplyQuote
Re: Can't log into CompuServe with KM 1.5.2
Posted by: guenter
Date: March 08, 2009 05:17AM

go -> general.useragent.vendorSub & clear that (that is the last giveaway - K-Melon becomes undefined Gecko & spoof gives away no clue.). & Then try with firefox user agent string, cookies & JS...

BTW. At this point Your GRE identifies exactly like & a firefox & it always reacts like a Firefox without extensions.

If that failed try with a Firefox II & tell results.

p.s. German URL does not work.sad smiley Who cares it is their visitors that are warded away). smiling smiley - But it is definitely not a K-Meleon fault.



Edited 1 time(s). Last edit at 03/08/2009 05:29AM by guenter.

Options: ReplyQuote
Re: Can't log into CompuServe with KM 1.5.2
Posted by: ndebord
Date: March 09, 2009 02:22AM

Quote
guenter
go -> general.useragent.vendorSub & clear that (that is the last giveaway - K-Melon becomes undefined Gecko & spoof gives away no clue.). & Then try with firefox user agent string, cookies & JS...

BTW. At this point Your GRE identifies exactly like & a firefox & it always reacts like a Firefox without extensions.

If that failed try with a Firefox II & tell results.

p.s. German URL does not work.sad smiley Who cares it is their visitors that are warded away). smiling smiley - But it is definitely not a K-Meleon fault.

Guenter,

That's weird because KM 1.0.2 works at that login, but KM 1.5.2 does not. I'll try FF 2 next to see what happens then. Tks.

N

Options: ReplyQuote
Re: Can't log into CompuServe with KM 1.5.2
Posted by: ndebord
Date: March 10, 2009 08:23AM

Guenter,

OK, I'm confused. I am now having trouble with KM 1.5.2 and Citibank Online Banking.

This url fails to connect in 1.5.2, but connects in 1.0.2

https://online.citibank.com/US/JPS/portal/Index.do

N

Options: ReplyQuote
Re: Can't log into CompuServe with KM 1.5.2
Posted by: ndebord
Date: March 10, 2009 10:32AM

Guenter,

This is reaching a point of real concern for me. I've been running through my list of financial institutions and finding more that I can connect to with KM 1.0.2 and cannot connect to with KM 1.5.2. The latest is ING Direct.

https://secure.ingdirect.com/myaccount/InitialINGDirect.html?command=displayLogin&device=web&locale=en_US&userType=Client#

Just hangs there. I've used default, FF and SM user agent strings. (I use FF 2.xxx in KM 1.0.2). As you suggested I looked at NoScript and AdBlock and took the extreme step of removing both entirely after finding that NoScript had blocked my Chase card login. But neither Citibank nor ING are working right now.

N

Options: ReplyQuote
Re: Can't log into CompuServe with KM 1.5.2
Posted by: guenter
Date: March 10, 2009 11:35PM

No clue since no access.

Do a new install where You deselect multi user support. It has profile in install folder. That is independent of all interference from current profiles. That makes sure You have default settings except for User Agent String.

Needs writing rights on install folder - right click change properties of Profiles folder or of whole K-Meleon install folder.

Options: ReplyQuote
Re: Can't log into CompuServe with KM 1.5.2
Posted by: ndebord
Date: March 11, 2009 11:29AM

Guenter,

Never have used multi-profile, always single user with ini file in app folder. Not sure what you mean by writing rights on install folder?

I am quite untechie in general, but this appears on the surface to be a javascript issue with the newer KM?

(Sorry for the slow reply, my 3g phone (USB/PC) broke and had to reinstall an older internet connection to get back online.)

N



Edited 2 time(s). Last edit at 03/11/2009 11:30AM by ndebord.

Options: ReplyQuote
Re: Can't log into CompuServe with KM 1.5.2
Posted by: guenter
Date: March 11, 2009 01:13PM

Ok, I meant to do via profile.ini, like You say You do anyway.

No idea how to solve, since I cannot access Your examples.

If You think it is JavaScript?

The ones 1.x did not use and mine has.

JSbridge.dll (AFAIK improves connection to XUL better)
adblockplus.dll

and some other such as:

spelltest.dll, update.dll, utils.dll.

But it is proably easier to keep the old 1.x for banking.
You could try to update the old GRE.

Options: ReplyQuote
Re: Can't log into CompuServe with KM 1.5.2
Posted by: ndebord
Date: March 12, 2009 12:51AM

Guenter,

jsbridge.dll? And the others? Will this help with logins do you think?

Thanks.

N

Options: ReplyQuote
Re: Can't log into CompuServe with KM 1.5.2
Posted by: guenter
Date: March 12, 2009 04:53AM

You suggested it can be JS related.
BTW did You have a look into error console2 when You tried?

I mentioned all, JSbridge, noscript. are liekely candidates.
I do not know what helps. You said it works with 1.x. These in post above were the additional plugins in my k-meleon that i use(layers is gone). & I do not think I can access any of the sites.

Make sure to allow all likely candidates such as cookies, js, pics work.
Spoof firefox...

Check on browserspy.dk that all works the way You want & then try at the real sites.



Edited 2 time(s). Last edit at 03/12/2009 05:27AM by guenter.

Options: ReplyQuote
Re: Can't log into CompuServe with KM 1.5.2
Posted by: ndebord
Date: March 13, 2009 11:34AM

Quote
guenter
You suggested it can be JS related.
BTW did You have a look into error console2 when You tried?

I mentioned all, JSbridge, noscript. are liekely candidates.
I do not know what helps. You said it works with 1.x. These in post above were the additional plugins in my k-meleon that i use(layers is gone). & I do not think I can access any of the sites.

Make sure to allow all likely candidates such as cookies, js, pics work.
Spoof firefox...

Check on browserspy.dk that all works the way You want & then try at the real sites.

Guenter,

-------------

Test Result
Generic JavaScript support No
Support for no script tag No

-------------

Browserspy says no Javascript, but when I look at both Privacy ToolBar and Preferences, Javascript says it is enabled?

Can't be the firewall, as javascript works in KM 1.0.2????

N

Options: ReplyQuote
Re: Can't log into CompuServe with KM 1.5.2
Posted by: ndebord
Date: March 13, 2009 11:36AM

Guenter,


Test Result
Generic JavaScript support No
Support for no script tag No


Browserspy says no Javascript, but when I look at both Privacy ToolBar and Preferences, Javascript says it is enabled?

Can't be the firewall, as javascript works in KM 1.0.2????

N

Options: ReplyQuote
Re: Can't log into CompuServe with KM 1.5.2
Posted by: guenter
Date: March 13, 2009 04:33PM

I used a 1.5.2.

http://browserspy.dk/javascript.php

Generic JavaScript support Yes
Support for no script tag Yes

You have either a wrong setting or a broken install.

Create a new install - maybe use German installer and change language to English smiling smiley

That is the only major difference between Your install and mine.
Means I also have Profiles in install directory.

p.s. Sometimes something breaks.



Edited 1 time(s). Last edit at 03/13/2009 04:42PM by guenter.

Options: ReplyQuote
Re: Can't log into CompuServe with KM 1.5.2
Posted by: desga2
Date: March 13, 2009 05:48PM

@ ndevor:

Quote
ndevor
Can't be the firewall, as javascript works in KM 1.0.2????

Firewall can be configurated to allow 1.0.2 execution but not new installation of 1.5.2.

Add K-Meleon 1.5.2 exe file to trusted/secured application list.

K-Meleon in Spanish



Edited 1 time(s). Last edit at 03/13/2009 05:49PM by desga2.

Options: ReplyQuote
Re: Can't log into CompuServe with KM 1.5.2
Posted by: ndebord
Date: March 13, 2009 07:42PM

Quote
desga2
@ ndevor:

Quote
ndevor
Can't be the firewall, as javascript works in KM 1.0.2????

Firewall can be configurated to allow 1.0.2 execution but not new installation of 1.5.2.

Add K-Meleon 1.5.2 exe file to trusted/secured application list.

desga2,

Tried that (Comodo firewall), didn't work. Took the extreme step of removing the firewall entirely, checking for registry entries, rebooting and running KM 1.5.2 without a firewall. Could not login to ING DIRECT... message still said Javascript needs to be enabled. Is there a problem with privacy toolbar and KM 1.5.2? (as in giving the wrong message about javascript being enabled.???

Tks

N

Options: ReplyQuote
Re: Can't log into CompuServe with KM 1.5.2
Posted by: ndebord
Date: March 13, 2009 11:38PM

Quote
guenter
I used a 1.5.2.

http://browserspy.dk/javascript.php

Generic JavaScript support Yes
Support for no script tag Yes

You have either a wrong setting or a broken install.

Create a new install - maybe use German installer and change language to English smiling smiley

That is the only major difference between Your install and mine.
Means I also have Profiles in install directory.

p.s. Sometimes something breaks.

Guenter,

I did a new install, still have the problem. Did not use the german installer, guess that is the next step. Wrong setting? Ideas about what that might be?

TKs.

N

Options: ReplyQuote
Re: Can't log into CompuServe with KM 1.5.2
Posted by: guenter
Date: March 14, 2009 12:22AM

Spoof Firefox is the only K-Meleon setting to change. & I assume You did that.

No or little idea what to try next.

Maybe change properties of new K-Meleon folder. To give K-Meleon admin privileges in his own folder. Or check whether You fire wall or virus software interferes with the later, new 1.5 install. Which can be the cause for problems.

p.s. I was only jesting with the German installer. They should all work the same. The national sub versions were made from the same en-US prototype by the KMPackager (a program & script collection) on the day the release was build.



Edited 1 time(s). Last edit at 03/14/2009 12:25AM by guenter.

Options: ReplyQuote
Re: Can't log into CompuServe with KM 1.5.2
Posted by: ndebord
Date: March 14, 2009 10:10PM

Quote
guenter
Spoof Firefox is the only K-Meleon setting to change. & I assume You did that.

No or little idea what to try next.

Maybe change properties of new K-Meleon folder. To give K-Meleon admin privileges in his own folder. Or check whether You fire wall or virus software interferes with the later, new 1.5 install. Which can be the cause for problems.

p.s. I was only jesting with the German installer. They should all work the same. The national sub versions were made from the same en-US prototype by the KMPackager (a program & script collection) on the day the release was build.

Guenter,

I fixed it with a fresh install and a careful copy of everything that I wanted from the older version. I screwed up something, somewhere, but what I'll probably never figure out. Not KM's fault, but my own. <wince> Anyhow, much thanks for putting up with my BS here and all's well, that ends well... I guess.

Sorry.

N



Edited 1 time(s). Last edit at 03/14/2009 10:11PM by ndebord.

Options: ReplyQuote
Re: Can't log into CompuServe with KM 1.5.2
Posted by: guenter
Date: March 14, 2009 11:28PM

Browserspy.dk is a good URL to find the reason for such problems.
You fixed it when You knew.

& A solved problem is a good problem. grinning smiley

p.s. prefs.js or the dll that handels script broken = my guess.

Options: ReplyQuote
Re: Can't log into CompuServe with KM 1.5.2
Posted by: ndebord
Date: March 15, 2009 03:22AM

Quote
guenter
Browserspy.dk is a good URL to find the reason for such problems.
You fixed it when You knew.

& A solved problem is a good problem. grinning smiley

p.s. prefs.js or the dll that handels script broken = my guess.

Guenter,

Yes, your Browserspy link was the key to figuring it out. After experimenting with different installs, FINALLY one worked and that DK site let me know I/You had succeeded.

Tks again.

N

Options: ReplyQuote


K-Meleon forum is powered by Phorum.