Bugs :  K-Meleon Forum
You can talk about issues with k-meleon here. But please, for confirmed bugs, use the bug tracker to report and give feedback on bugs.  
Windows 95 - Page fault and missing toolbar icons
Posted by: Vicky
Date: December 28, 2013 12:15PM

I'm just messing around with a Windows 95 VM and seeing what browsers still work on it, but with k-meleon I get a page fault illegal operation error whenever I try to navigate to a page. The toolbar buttons are also missing. Any ideas - or does it just fundamentally not work?

Using build 1.54, and I've:
1. Installed K-Meleon 1.54
2. Copied over Shlwapi.dll 5.50.4522.1800
3. Copied in comctl32.dll through DOS 5.00.0910.1306
4. Ran VC6RedistSetup.exe (it was German even though it was from the MS site...) and then Vcredist.exe.
4. C:\Program Files\K-meleon\kplugins - Rename rebarmenu.dll and bmpmenu.dll to fix menu bar (http://kmeleon.sourceforge.net/forum/read.php?1,43582) - did not work.

I'll admit, this is an ambitious exercise of mine tongue sticking out smiley

Options: ReplyQuote
Re: Windows 95 - Page fault and missing toolbar icons
Posted by: rodocop
Date: December 28, 2013 05:55PM

KM 1.5.4. needs MS Visual C 7.00 (files msvcp71.dll and msvcr71.dll) to be present in windows\system folder or in K-Meleon working folder.

And I don't know does Win95 support functionality of these files or not.

_____________________________________
Using K-Meleon-1.6db+NS by dugbug / KM-16-S2014
1.6beta2.6 by JamesD
_____________________________________
Recommending K-Meleon Twin+`||`Discuss it!!!
_____________________________________
New KM74 for test and feedback! Get It!



Edited 1 time(s). Last edit at 12/28/2013 05:57PM by rodocop.

Options: ReplyQuote
Re: Windows 95 - Page fault and missing toolbar icons
Posted by: guenter
Date: December 29, 2013 08:13AM

Quote
Vicky
I'm just messing around with a Windows 95 VM and seeing what browsers still work on it, but with k-meleon I get a page fault illegal operation error whenever I try to navigate to a page. The toolbar buttons are also missing. Any ideas - or does it just fundamentally not work?

Using build 1.54, and I've:
1. Installed K-Meleon 1.54
2. Copied over Shlwapi.dll 5.50.4522.1800
3. Copied in comctl32.dll through DOS 5.00.0910.1306
4. Ran VC6RedistSetup.exe (it was German even though it was from the MS site...) and then Vcredist.exe.
4. C:\Program Files\K-meleon\kplugins - Rename rebarmenu.dll and bmpmenu.dll to fix menu bar (http://kmeleon.sourceforge.net/forum/read.php?1,43582) - did not work.

I'll admit, this is an ambitious exercise of mine tongue sticking out smiley

See also

http://kmeleon.sourceforge.net/forum/read.php?1,41239
http://kmeleon.sourceforge.net/forum/read.php?3,57487,57487#msg-57487



AFAIK 1.5.4 was one of the last k-m versions to sort of work on Win95. BenoitRen was a Win95 user & had a home page about what programs worked and how toos under Win95.



VC6RedistSetup.exe alone was not sufficient. That was for k-m 0.9 based on Mozilla 1.7.x.

If I remember right: You easiest installed IE 5.5 SP2 to get the needed altered dll.


K-M 1.0 to some early 1.6beta were created with Microsoft Visual Studio .NET version 7.1 („2003“) / VC7.1 (Visual Studio 2003) by Dorian. The needed MS redist (Microsoft .NET (Framework) 1.1 or so) will AFAIK not install on Win95 but IMHO the dll will run in K-Meleon install folder when copied there. The needed *71.dll files were part of the K-Meleon 1.X install setup/pack by alain and installed in k-m folder when necessary.



Edited 1 time(s). Last edit at 12/29/2013 08:14AM by guenter.

Options: ReplyQuote


K-Meleon forum is powered by Phorum.