Links covered by a bold blue line.
Posted by: Jim
Date: May 03, 2010 08:43PM

When I view certain web pages, all of the links are covered by a bold blue line. http://www.mffais.com/ provides one example of a page that does this. How do I correct this problem.

Re: Links covered by a bold blue line.
Posted by: JamesD
Date: May 03, 2010 09:57PM

@ Jim

I visited the site you noted. I saw links with blue text that were underlined in blue. Looks right to me. Can you post a picture of what your screen looks like? Also what version of KM are you using and on which operating system? Lots of people on this forum willing to help, but we need a little more information please.

Re: Links covered by a bold blue line.
Posted by: siria
Date: May 04, 2010 03:09AM

Quote
Jim
When I view certain web pages, all of the links are covered by a bold blue line. http://www.mffais.com/ provides one example of a page that does this. How do I correct this problem.

I don't think that's a KM bug, because KM shows this page perfectly normal, so it's a user bug. How in the world did you manage those bold blue lines?? surprised smiley Some weird user stylesheet or such...?

Re: Links covered by a bold blue line.
Posted by: caktus
Date: May 09, 2010 02:58AM

Jim, read http://kmeleon.sourceforge.net/forum/read.php?1,106596,106703#msg-106703. I hope it is of some help.

Charlie

~~If it ain't broke, why screw it up?~~


Re: Links covered by a bold blue line.
Posted by: Jim
Date: May 09, 2010 03:22AM

Here is an example of what I am seeing. http://fiveamericanz.webs.com/

Thank you for your help.

Re: Links covered by a bold blue line.
Posted by: disrupted
Date: May 09, 2010 03:54AM

i saw the snapshot and went to the site, all the obfuscated links are inside tables td..so it means it's a css problem. could be a macro injecting some css causing the problem or in usercontent.css

to find out which (macro or usercontent), create a test profile
edit>manage profiles
create new profile and check ask at startup, restart kmeleon

select new profile and test the website
if links are not covered then it's usercontent.css..delete it ad copy good usercontent from the test profile

if links are still covered then it's probably a macro injecting css
restart in normal profile(you can delete test profile)
open preferences and macro extension and try unckecking non-default macros and restart and test with the website

(non default macros will have (not-defined) entry under description

Re: Links covered by a bold blue line.
Posted by: Jim
Date: May 09, 2010 09:23PM

Followed you instructions to a T. Was unable to resolve the issue. Thank you for your suggestions.

Re: Links covered by a bold blue line.
Posted by: disrupted
Date: May 11, 2010 06:54AM

try a clean install or better try a different installation of kmeleon in a different folder..it could be some internal file or macro got messed up

download the 7z version of kmeleon(not installable exe)
http://prdownloads.sourceforge.net/kmeleon/K-Meleon1.5.4en-US.7z?download
extract in a different folder(not your current kmeleon install path)

after extracting, create an empty profile.ini in that same folder so this version won't use your default folder
or download this empty profile.ini and save to when the 7z was extracted
http://kmext.sourceforge.net/scripts/profile.ini

run new kmeleon.exe and text if all works then something went wrong with your default kmeleon..copy password xxxxxxx.s and bookmarks.html files from old profile to new profile

gunter will tell you how to set your new profile to use same passwords xxxx.s file

Re: Links covered by a bold blue line.
Posted by: Jim
Date: May 13, 2010 11:33AM

I have tried everything posted and what I can think of. Still no luck. Not sure I will ever solve this mystery.

Re: Links covered by a bold blue line.
Posted by: SoerenB
Date: May 13, 2010 03:06PM

Hi,

please, do a search for all ┬░profiles.ini" files on your system, then publish their paths AND contents here.

(mind the "s" here, as opposed to the "profile.ini", which you should just leave alone where disrupted told you to put it).

Cheers
SoerenB

No more own machines, because of addiction.
Don't know when I'll be back to normal ...



Edited 1 time(s). Last edit at 05/13/2010 03:11PM by SoerenB.

Re: Links covered by a bold blue line.
Posted by: desga2
Date: May 14, 2010 04:51AM

Go to menu: Edit -> Configuration -> User-Defined StyleSheet
And add this line at the end of file, save changes, and reload web page;
A:link { background-color: transparent ! important; text-decoration: underline ! important;}

K-Meleon in Spanish

Re: Links covered by a bold blue line.
Posted by: Jim
Date: May 14, 2010 10:24AM

I could not find any "profiles.ini" only profile.ini I completed and extensive search.

Re: Links covered by a bold blue line.
Posted by: Jim
Date: May 14, 2010 10:29AM

I was certain the A:link { background-color: transparent ! important; text-decoration: underline ! important;} would work, however I am still stuck. I deleted K-meleon from my system plus all the associated reg. entries I could find. Reinstalled, and still the same problem. Unfortunately I have no programing skill so I am a bit handicapped when trying to resolve this issue.

Re: Links covered by a bold blue line.
Posted by: SoerenB
Date: May 14, 2010 02:14PM

Hi, Jim,

I am 99.99% positive there cannot be a K-Meleon installation without a profiles.ini within a "Profiles" folder, which in turn contains one or more folders named something like "1234abcd.default" or "1234abcd.slt" which contain the data that make up a profile each.

I now assume that none of your efforts made K-Meleon use a different profile from what it did on first occurence of the "Blues", WHEREEVER THAT PROFILE MAY BE.

Are you sure you know how to do a search on your system? Which Windows Version is it, btw? (On XP, it would be -> Start ->Search ->for Files and Folders - and do make sure all your harddisks/partitions show up in the "Search in" list box!)
And as you have found a "profile.ini", could you not at least tell us the path and content of that one?

Cheers
SoerenB

No more own machines, because of addiction.
Don't know when I'll be back to normal ...

Re: Links covered by a bold blue line.
Posted by: siria
Date: May 14, 2010 03:15PM

Disrupted realized the key I think: almost surely blue font on blue background!!

Just who or how forces a blue background on your links???
Do you have some global adblocker installed or such? Am no specialist for such stuff either.
And Soeren is right too, as long as you don't find what was changed in your system or messed in your profile you will have problems, but for now here's a little workaround, just curing (hopefully!) the symptoms:

A variation of disrupteds usercontent-solution: I'm "abusing" the adblock stylesheet for my personal settings, because unlike the "user-defined sheet" that one needs no browser restart and I can always toggle it on/off for testing. Have tested it on that site now, and it does force the background colors I write in it:

1) Edit > Configuration > Ad-Blocking stylesheet
2) At the end add this:

/* -------- LINK STYLES - customized by URL */

@-moz-document
url-prefix(http://www.mffais.com) ,
url-prefix(https://somesite.com/abc/) ,
url-prefix(http://xy.example2.)
{ a , a * {background-color: yellow !important; } }

/* ----- */


3) Save and exit. Open it again to check if it was really saved, if not your system may refuse you writing rights in your profile folder!

4) In KMeleon click Tools > Privacy > Block Advertisement (I hope it's by default there, not one of my own customizations ;-)

5) click again Tools > Privacy and make sure there's a checkmark at the advertisement line, it must be blocked. (Just for updating changes that block must be toggled on/off for a moment)

Now try your site again... If your ads are set to be blocked, the link background should be yellow, if your ads are allowed, they should still have blue background. Does that work now...? If yes, change the yellow to transparent and try again. If they are blue again, there's something with your transparency wrong, but just guessing... If you then want that setting permanently you can just as well move the blue lines into usercontent.css



Edited 2 time(s). Last edit at 05/14/2010 03:27PM by siria.

K-Meleon forum is powered by Phorum.