Development :  K-Meleon Forum
K-Meleon development related discussions. 
Character encoding...
Posted by: Your Name
Date: November 07, 2002 06:31AM

Been playing with KM 0.7. I like it a lot. But it is missing something important: I cannot set the character coding of a webpage manually like I can in Mozilla and IE. Can you please add this feature?

Thanks for a nice piece of software.

Options: ReplyQuote
Re: Character encoding...
Posted by: Andrew
Date: November 07, 2002 06:52AM

You can do this in the prefs.js file. Even better would be in a macro which you could hook up to a toolbar button. Hopefully, in the future, we can add it to both the preferences panel and to a toolbar button.

Options: ReplyQuote
Re: Character encoding...
Posted by: Your Name
Date: November 07, 2002 07:57AM

Can you please elaborate on the prefs.js solution? I have never done this before. If you can explain it a bit more or point me to some docs - the docs I looked at didn't have anything I could find.

Cheers

Options: ReplyQuote
Re: Character encoding...
Posted by: Andrew
Date: November 07, 2002 08:37AM
Options: ReplyQuote
Re: Character encoding...
Posted by: Your Name
Date: November 07, 2002 04:14PM

I messed around with your suggestion and had a look around the KM and Mozilla.org websites and found some more suggestions, but none worked! Basically, I want to tell KM that the page is encoded in a certain character set.

Thanks.

Options: ReplyQuote
Re: Character encoding...
Posted by: Andrew
Date: November 07, 2002 09:22PM

The prefs for this may have changed. The notes I sent should work. What character set are you trying to display?

Options: ReplyQuote
Re: Character encoding...
Posted by: Your Name
Date: November 08, 2002 02:14AM

I am trying to access a page that has arabic characters encoded in windows-1256. It also has English characters. In Mozilla, IE & co, when I set the encoding to Arabic (Windows) - which is the windows-1256 charset - then it works fine. I need this kind of functionality somehow in KM. It is annoying me since I really like KM 0.7 and this site is a forum I visit daily, and it doesn't display correctly.

Any help will be appreciated.

Options: ReplyQuote
Re: Character encoding...
Posted by: Andrew
Date: November 08, 2002 02:37AM

As I suspected, it looks like they changed the pref. Try this:

user_pref("intl.charsetmenu.browser.cache", "windows-1256");

for on the fly encoding.

Add this:

user_pref("intl.charset.default", "windows-1256");

to make it your default. Adding this:

user_pref("intl.accept_languages", "en-us, en, ar");

Will add "Arabic" as one of your language choices.

Let me know how that goes.

Options: ReplyQuote
Re: Character encoding...
Posted by: Your Name
Date: November 09, 2002 07:03PM

I tried all of the suggestions, in different combinations and together, and nothing worked! I saved and restarted KM everytime I changed something.

I am looking for a functionality similar to the Mozilla (1.2) feature in the View menu, Character Coding submenu. IE also has something similar.

Options: ReplyQuote
Re: Character encoding...
Posted by: Andrew
Date: November 09, 2002 11:56PM

Can you pass along the site you are using so I can test?

Options: ReplyQuote
Re: Character encoding...
Posted by: Your Name
Date: November 10, 2002 01:45AM
Options: ReplyQuote
Re: Character encoding...
Posted by: Ammar
Date: November 10, 2002 03:14PM

This:

user_pref("intl.charset.default", "windows-1256");

seems to work fine for me as far as arabic text support is concerned.. its the only setting I have in there and it works like a charm... hmm but maybe its because i've installed arabic as one of the languages on my system? (from control panel, languages/regional)

Options: ReplyQuote
Re: Character encoding...
Posted by: Your Name
Date: November 10, 2002 04:27PM

Yes that works! Thank you very much!

Funny thing is, I didn't have Arabic installed in the control panel, and both IE and Mozilla worked fine. But I had to install it for KM to work...

Thanks again.

Options: ReplyQuote
Re: Character encoding...
Posted by: Your Name
Date: November 10, 2002 08:53PM

Just to add more info to my last post, I tried the same thing with Win2K, and it really does look like you need to install the language in the control panel. The earlier posts were done with my computer at home, running XP. The work machine has 2K on it.

Just trying to help out smiling smiley

Options: ReplyQuote
Re: Character encoding...
Posted by: Andrew
Date: November 12, 2002 01:54AM

Thanks for working that out. It's good to know that the prefs changed. I need to work up a doc on encoding. One of the goals for future releases is to have most of this built into the interface.

Options: ReplyQuote


K-Meleon forum is powered by Phorum.