Development :  K-Meleon Forum
K-Meleon development related discussions. 
Pages: Previous12
Current Page: 2 of 2
Re: Latest Beta
Posted by: Meryle
Date: September 24, 2002 02:42AM

Downloaded and using latest build on win 2k laptop and Win ME desktop. No real problems encountered and the build seems very stable. Getting Netscape plugins installed is an issue with the path the plugins look for (must be Netscape/plugins) will not install in kmeleon/plugins.
One test site I always is http://www.mazdausa.com . Kmeleon and Mozilla both fail on this site even though it says it works with Netscape 4.7x. This site uses pretty much everything on its start page from java to flash to streaming sound to who knows.. Anyway, it works with IE.

Other than these minor issues, this release is real nice.

Options: ReplyQuote
Re: Latest Beta
Posted by: Jason Foss
Date: September 24, 2002 06:46AM

"Kmeleon and Mozilla both fail on this site even though it says it works with Netscape 4.7x."

There is your answer. The page is not standards compliant. They have code for IE, and some code for Netscape 4.7. Any other browser they will not allow you to enter.

The way I see it, they must not want you to see the page if they can not be bothered to code it correctly.

Options: ReplyQuote
Re: Latest Beta
Posted by: SlideRule
Date: September 24, 2002 10:09AM

Andrew:

Thank-you, and Ulf for fixing the bug, within macros.cfg . . . the ability to assign a menu description, allowing a 'right align', for instance:

menu = "Dictionary Lookup\tCtrl+L"

I appreciate the fix, and, it works. Thanks for the effort.

Options: ReplyQuote
Re: Latest Beta
Posted by: ra
Date: September 25, 2002 08:05AM

Dunno if that has been reported before, but I'm sometimes getting crashes running the latest beta (488) that I didn't see with the beta that was built on Moz 1.0 (see error message below).

Can't repro them (and never tried it for a long time, sorry), but they seem to happen if I load a lot of pages at once in the background, e.g. if I open ten links from one page to load in bg.

It's **always** at 0000:39393939, system is Win 95 OSR 2.x:

K-MELEON caused an invalid page fault in
module <unknown> at 0000:39393939.
Registers:
EAX=0066fc48 CS=0157 EIP=39393939 EFLGS=00010246
EBX=0066fc48 SS=015f ESP=00570038 EBP=00570058
ECX=005700dc DS=015f ESI=81959c68 FS=5837
EDX=bff766c1 ES=015f EDI=00570104 GS=0000
Bytes at CS:EIP:

Stack dump:
bff766b5 00570104 0066fc48 00570120 005700dc 00570210 bff766c1 0066fc48 005700ec bff85e6c 00570104 0066fc48 00570120 005700dc 39393939 005702c8

Options: ReplyQuote
Re: Latest Beta
Posted by: SJ Zero
Date: September 25, 2002 08:20AM

I noticed that only fully qualified domain names will work in the URL bar just a moment ago -- kmeleon.sourceforge.net doesn't work, but http://kmeleon.sourceforge.net/ does. I press enter after typing a bad URL, and it just refuses to do anything until I add the http:// to the beginning.

Options: ReplyQuote
Re: Latest Beta
Posted by: Toman
Date: September 29, 2002 02:24PM

Hi.
Just installed k-meleon 0.6.5 Beta(downloaded tonight GMT), but it crashes on startup.
I see nothing of it, just the error message below.
The Loader loads, though.

Reading previous posts by OgO, I see that the problem *can* be related to version
6.00.8168.0 of MSVCRT.DLL, which I don't have.

I installed everything the installer was preconfigured to.
Then uninstalled, and reinstalled at the same destination.
No-go!
Perhaps you'd like a watson - report, if so, contact me at
toman at myrealbox dot com.

Win98/IE6sp1, (Anything else you need goes here :-)

MSVCRT.DLL version 6.10.8924.0

---
K-MELEON caused an invalid page fault in
module MSVCRT.DLL at 015f:7800b936.
Registers:
EAX=00680078 CS=015f EIP=7800b936 EFLGS=00010206
EBX=00001100 SS=0167 ESP=0066f06c EBP=0066f088
ECX=0000333c DS=0167 ESI=007bc727 FS=290f
EDX=00001100 ES=0167 EDI=00000005 GS=0000
Bytes at CS:EIP:
89 5a 04 8b 55 0c 89 4d fc 8b 5a 04 8b 52 08 89
Stack dump:
0066f1c0 007bc72b 0000003e 00680bd0 00000000 6e6f6973 0000333c 0066f0cc 7800b30c 0078000c 007bfa63 0066f1c0 00000000 0000003e 00000000 7803b1e0
---

Options: ReplyQuote
Re: Latest Beta
Posted by: Rhys
Date: September 29, 2002 06:12PM

Toman,

I have had exactly the same problem after installing K-m 0.65 on a clean Win98SE system.

Timoch has also reported the same problem in this thread....also after doing an installation on a clean Win98SE system.

<a href="http://kmeleon.sourceforge.net/forum/read.php?f=1&i=4986&t=4957">http://kmeleon.sourceforge.net/forum/read.php?f=1&i=4986&t=4957</A>;

I have updated MSVCRT.DLL but it still not working.

Options: ReplyQuote
Re: Latest Beta
Posted by: po
Date: September 30, 2002 05:17AM

has anybody having this problem tried editing the /profiles/default/xxxxxxxx.slt/prefs.js file, and setting all the plugin loading prefs to 'false'? if that works, try enabling them one at a time, restarting k-meleon each time, and seeing which one causes the problem... of course you'll want to disable the loader first...smiling smiley

Options: ReplyQuote
Re: Latest Beta
Posted by: timoch
Date: September 30, 2002 10:56AM

I'm al little gun shy on this version; it even froze up my puter and it took two reboots to get my desktop back. I repeatedly got the above error message, even after several reinstalls.

I had tried installing the lates msvcrt.dll from MS, but to no avail. Good thing the old .6 installer is available, otherwise I might have to be using IE explorer now. I'll be watching until this bug gets worked out before I'll install another version

Options: ReplyQuote
Re: Latest Beta
Posted by: Andrew
Date: September 30, 2002 12:04PM

Anyone having this problem and not on Windows 95/98?

Options: ReplyQuote
Re: Latest Beta
Posted by: Rhys
Date: September 30, 2002 04:54PM

Po,

You are brilliant! smiling smiley

By setting each plugin to false, I was able to narrow down the problem and k-m0.65 is now working fine on my Win98 PC.

The problem was the opera hotlist (I don't even have an opera hotlist, so I guess I just blindly accepted every plugin offered to me by the installer).

The fix was to set the following entry in prefs.js to "false"....

user_pref("kmeleon.plugins.hotlist.load",false);

Once again, thanks for your help Po.

Options: ReplyQuote
Re: Latest Beta
Posted by: po
Date: October 01, 2002 03:01AM

that's not brilliant, that's just basic troubleshooting protocol... smiling smiley

particularly with something as potentially complex, but fortunately very modular, as this browser. i've had similar startup errors where it turned out to be that MSVCRT didn't like one of the variable names used in the macros.cfg... wierd stuff happens.

i'll mention to Ulf about the hotlist plugin, since i'm not sure he scans the forums very often...

Options: ReplyQuote
Re: Latest Beta
Posted by: Tar
Date: October 01, 2002 03:45PM

Hey WTF have you done with Gecko?!?! You bastards how dare you?!?!
This is not happening! This is NOT happening!

Freakin' blazing fast rendering & startup plus low memory usage. WTF I say again!

You just made my day, I see now that it's not Gecko that's resource hog.

BIG THANKS to all the developers. you'll have one more bugreporter/nagger now ;P
Long way to go to get all the UI goodies Moz has but even 0.7 will be awesome. And damnit, you make ditching Win32 one bit harder again ;)

thnx thnx thnx thnx
0.6.5 Build 488

Options: ReplyQuote
Re: Latest Beta
Posted by: Tar
Date: October 01, 2002 03:51PM

oh, and did I mention it runs smooth(er) than MSIE 6.0 SP1 / Opera 6.04 on a 150 MHz shitbox ;)

Lotsa thumbs up for ya all.

Options: ReplyQuote
Re: Latest Beta
Posted by: Ed Page
Date: October 02, 2002 11:08AM

> you make ditching Win32 one bit harder again ;)

But linux has Galeon (GTK/GNOME) and Skipstone (GTK Only)

http://galeon.sourceforge.net/
http://www.muhri.net/skipstone/

Anybody working on QT only or QT/KDE geck browsers

Oh, and a quick glance showed at least Galeon supports tabs

And if you meant for Mac there is Chameleon I think its called though I think ive heard comments of it not bveing mature enoiugh yet.

I do appreciate and love K-Meleon, the Beta is the only browser I use (except when my stupid Psych class website doesnt work)

Options: ReplyQuote
Re: Latest Beta
Posted by: Toman
Date: October 02, 2002 04:56PM

It seems to me like the crash lays not with the hotlist -plugin. (Not alone at least..)
Try setting
user_pref("kmeleon.plugins.favorites.load", false);
and
user_pref("kmeleon.plugins.hotlist.load", true);
and the hotlist works! Now you can point k-meleon to the hotlist in your Opera-dir...

Options: ReplyQuote
Re: Latest Beta
Posted by: po
Date: October 03, 2002 03:09AM

hmm... plugins not playing nice together?

Ulf, who developed the hotlist and other plugins, has requested that discussions related to it take place on the dev list... it's more likely to be seen by people in a position to fix things that way. smiling smiley

Options: ReplyQuote
Re: Latest Beta
Posted by: Toman
Date: October 03, 2002 04:30PM

I know, I've been discussing this(the plugin-crash) with him over the past days, and during debugging we found this.

Just wanted to inform the ones running Opera that they can use their hotlist in k-meleon if they disable favorites. smiling smiley

Options: ReplyQuote
Pages: Previous12
Current Page: 2 of 2


K-Meleon forum is powered by Phorum.